Sichem en de Ebal en Gerizim (De Verkenners 49)


Sichem en de Ebal en Gerizim

Wil je ontdekken waar Abraham het land Kanaän binnentrok? Meer weten over de restanten van het altaar van Jozua op de berg Ebal? En wil je leren wat archeologen bedoelen met de ‘voetstappen van God’? Bekijk dan deze aflevering van De Verkenners. In deze video verkennen we enkele belangrijke plaatsen in Samaria: Sichem, Elon More en de bergen Ebal en Gerizim. Veel kijkplezier toegewenst!

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors (zie hiervoor: http://www.deverkenners.info). Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Zoektermen: Ebal, Gerizim, Nablus, Sichem, Gilgal, Jozua, Jotham, Abimelech, altaar, Elon More, Abraham, Har Habrachot, Sichar, Dina, Samaritaanse vrouw, Israël, onderwijs.