Mizpa en de kruisvaarders (De Verkenners 84)


Mizpa en de kruisvaarders

Mizpa, het was de werkplek van de richter Samuël. Mizpa ligt centraal in het land en staat bekend om de prachtige vergezichten; een mooiere werkplek had Samuël zich niet kunnen wensen! Mizpa herinnert ook aan een zwarte bladzijde in de christelijke geschiedenisboeken: de kruistochten. In deze video bekijken we de restanten van een groot kruisvaardersfort en hoor je waarom veel Joden en moslims bij het kruis nog steeds denken aan een omgekeerd zwaard.

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: http://www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Zoektermen: Navi Shmuel, Mizpa, kruisvaarders, el-Jib, Gibeon, Palestina, Belvoir, Apollonia, Byzantijnse rijk, Norman McCleod, synagoge, Joden, antisemitisme, kruistochten.