Interview met mevr. Coppenhagen (De Verkenners 83)


Interview met mevr. Coppenhagen

Let op: deze video is mogelijk niet geschikt voor jonge kinderen! Het is de grootste massamoord in de geschiedenis: de sjoa. Zes miljoen Joden werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord. Waarom? Alleen omdat ze Jood waren. In Nederland overleefde slechts een klein aantal Joden de oorlog. Eén van hen was Annetje Coppenhagen. In deze video deelt zij haar levensverhaal. Deze video is opgenomen voor de verschrikkelijke aanval van Hamas op Israël op 7 oktober.

Wil je meer zien en leren over Israël? Neem dan ook eens een kijkje op onze projectwebsite: http://www.deverkenners.info. Daar vind je meer materiaal, waaronder een kijkwijzer voor kinderen en uitgewerkte achtergrondinformatie bij de video’s. Verder zijn op de website alle video’s gelokaliseerd op een landkaart.

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors. Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Zoektermen: Holocaust, sjoa, holocaust-overlevende, 4 mei, dodenherdenking, Jodenvervolging, nazi-Duitsland, Auschwitz, onderduiken, Joods ziekenhuis, Jodenhaat.