De poorten van Jeruzalem (De Verkenners 11)


De poorten van Jeruzalem

Rondom de Oude Stad van Jeruzalem staat een dikke, hoge muur. Om de stad binnen te komen, moet je door een poort. In deze aflevering verkennen we de poorten van Jeruzalem. We nemen een kijkje bij de Gouden Poort, je hoort een indrukwekkend verhaal over de Britse generaal Allenby en je leert meer over de poorten van het Nieuwe Jeruzalem. Ga je mee op pad?

De Verkenners is een gezamenlijk initiatief van Steunfonds Israël /Isaac da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies. Geniet je van de video’s? Overweeg dan eens om het project te steunen door middel van een gift of wordt een van onze officiële sponsors (zie hiervoor: www.deverkenners.info). Met jouw hulp kunnen we het project voortzetten!

Zoektermen: Poorten, Jeruzalem, stadsmuur, Jaffapoort, Zionpoort, Mestpoort, Leeuwenpoort, Heroduspoort, Damascuspoort, Nieuwe Poort, Gouden Poort, Openbaring 21, Nieuwe Jeruzalem, engelen, Lam van God, poortwachter, islam, jodendom, Messias, onrein, Tempelplein, Allenby, Turken, Engelsen, Hadrianus, Romeinen, ereboog, triomfboog, Hoekpoort, Schaapspoort, Vispoort.